Европска политика и управљање кризама - Званична блог страница мултидисциплинарних Студија при Универзитету у Београду

Европска политика и управљање кризама

60 ЕСПБ

Студијски мастер програм Европска политика и управљање кризама (енгл. European Politics and Crisis Management) је иновирани програм савременог садржаја који одговара актуелним социјалним, политичким и економским околностима. Програм је осмишљен на начин да се студентима обезбеди неопходна припрема за професионално ангажовање у националним, регионалним и међународним институцијама – европским и међународним политикама у контексту управљања, контролисања и решавања криза.

У оквиру студијског програма Европска политика и управљање кризама студентима се пружају знања из области европских интеграција и управљања, контролисања и решавања криза. Програм одговара актуелним социјалним, политичким и економским околностима и обезбеђује неопходну припрему за професионално бављење европским и међународним политикама у контексту управљања ризицима и кризним ситуацијама. У складу са тим, сврха овог мастер програма је да студенти буду пре свега оспособљени за деловање на практичном и превентивном плану.

Завршетком студија кандидати стичу научни назив Мастер европских студија. 

Конкурс за упис на студијски програм (60 ЕСПБ)

Детаљне информације, конкурс, пријава, мерила рангирања и рокови за упис на овај студијски програм у школској 2020/21. години, налазе се на званичној страници: Европска политика и управљање кризама.

 

Предмети на студијском програму Европска политика и управљање кризама

Назив предмета Семестар Број бодова
1. Изградња институција и европске интеграције I 8 ЕСПБ
2. Географија међународних односа I 8 ЕСПБ
3. Изборни предмет 1 I 7 ЕСПБ
4. Стручна пракса I 4 ЕСПБ
5. Миграције и управљање кризама II 8 ЕСПБ
6. Изборни предмет 2 II 7 ЕСПБ
7. Мастер рад II 18 ЕСПБ

Листа изборних предмета:

  1. Стратешки развој и управљање пројектима
  2. Климатске промене и избегличка криза
  3. Устав и кризно стање
  4. Међународне организације и мировни преговори

 

Руководилац студијског програма: проф. др Зоран Крстић (Факултет политичких наука)

Контакт: 011 3092-815;

Е-маил: zorkrst@yahoo.com


Прва предавања те 2001. године почињу да се изводе у оквиру мастер академских студија под називом „State Management and Humanitarian Affairs” (Управљање државом и хуманитарне активности). Препознајући значај повезивања са другим универзитетима и у жељи да студентима омогући инострано искуство у студирању, руководилац програма, професор. др Зоран Крстић остварује сарадњу са Универзитетом у Сарајеву и Универзитетом „La Sapienza“ у Риму што је студентима али и предавачима омогућило мобилност на три поменута Универзитета. [Прочитајте цео текст]