Студентима мултидисциплинарних студија свечано додељене дипломе - Званична блог страница мултидисциплинарних Студија при Универзитету у Београду

Студентима мултидисциплинарних студија свечано додељене дипломе

У оквиру мултидисциплинарних Студија при Универзитету, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, 3. априла 2019.године одржана је свечана додела диплома студентима мултидисциплинарних студијских програма Тероризам, организовани криминал и безбедност, Образовне политике, Религија у друштву, култури и европским интеграцијама, Рачунарство у друштвеним наукама и Европска политика и управљање кризама.

Након уводног обраћања присутнима, студентима су дипломе о завршеном другом нивоу студија уручили проф. др Петар Марин, проректор за науку Универзитета у Београду, као и руководиоци студијских програма проф. др Драган Симеуновић, проф. др Вера Спасеновић, проф. др Раде Кисић, проф. др Владан Девеџић и проф. др Зоран Крстић.

    

    

Мултидисциплинарне студије у организацији Универзитетa у Београду настале су одлуком Савета Универзитета још 1970. године, и оснивањем Центра за мултидисциплинарне студије. Настава на студијским програмима мултидисциплинарних мастер и докторских академских студија, изводи се у просторијама једне од најлепших зграда у Београду, Капетан-Мишином здању.

Данас ове мултидисциплинарне мастер и докторске академске студије из различитих научних области организује непосредно Универзитет, а сви судијски програми усаглашени су са принципима Болоњске декларације. У реализацији студијских програма учествују наставници и сарадници различитих факултета и института који су у саставу Универзитета у Београду.