Отворени разговори: Политика сиромаштва и наде – Open Conversation: The Politics of Poverty and Hope

Догађај „The Politics of Poverty and Hope“, одржан 8. августа 2024. године на Универзитету у Ослу окупио је бројне студенте, професоре и стручњаке. Главни говорник био је професор са Универзитета у Ослу, Дан Баник. Међу коментаторима главног излагања био је професор Универзитета у Београду Немања Џуверовић, а активно учешће у интерактивној сесији узели су студенти полазници летње школе посвећене истој теми, која је реализована почетком августа у Ослу.

Дискусија која је уследила била је фокусирана на изазове и потенцијалне решења за смањење сиромаштва кроз инклузивне политике и одрживост. Посебан акценат стављен је на могуће чиниоце промене, посебно на оптимизам младих.

У питању је први догађај у серији отворених разговора који ће бити реализовани у оквиру наше европске универзитетске алијансе “Circle U.” а чији је циљ активна, конструктивна дискусија на различите теме – актуелне друштвене изазове.

Серија „Отворених разговора“ има за циљ да буде интердисциплинарна, са фокусом на теме од значаја за студенте које обухватају различите тематске области унутар хабова, лабораторија и платформи, те укључују доприносе целокупног „Circle U.“екосистема.

Цео догађај је снимљен и можете га пронаћи на званичном Јутјуб каналу „Circle U.” на линку: https://youtu.be/Vs67cMWwNsE?feature=shared

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав