Сарадња са Шандонг универзитетом

У Ректорату Универзитета у Београду одржан је састанак делегације Шандонг универзитета из Kине и представника Универзитета у Београду. Састанку су присуствовали проф. др Ронгуи Динг, професор Школе менаџмента на Шандонг универзитету, Руи Ји, заменик директора Одељења за међународне послове, Универзитет Шандонг, као и Мингуи Ју, програм менаџер Одељења за међународне послове Универзитета Шандонг. У име Универзитета у Београду учествовала је проректорка проф. др Зорица Вујић, проф. др Владимир Обрадовић и проф. др Марија Тодоровић са Факултета организационих наука, на чију је иницијативу овај сусрет и одржан.

Током састанка разговарало се о могућностима будућег повезивања два универзитета, као и о развоју нових заједничких програма који би унапредили академску сарадњу и размену студената и истраживача. Разматране су идеје о покретању заједничких студијских програма и истраживачких пројеката у областима менаџмента, инжењеринга и других научних области. Посебна пажња посвећена је могућностима развоја програма размене студената и професора, што би омогућило стицање нових знања и вештина, али и размену културних и академских искустава.

Обе стране су изразиле жељу за унапређењем сарадње и даљим јачањем веза између Универзитета у Београду и Шандонг универзитета, у циљу унапређења квалитета образовања и истраживања у обе установе. Договорено је да ће се у наредном периоду интензивирати рад на изради конкретних планова и пројеката, који ће бити од користи студентима и професорима два универзитета.

Ова посета представља важан корак ка јачању међународне сарадње и повезивању академске заједнице између Србије и Kине. Састанком су оба универзитета изразила жељу да улажу у међународну сарадњу и заједнички допринесу развоју образовног система и истраживачког рада између својих земаља.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав