Позориште Театријум у дворишту Ректората

У дворишту Ректората Универзитета у Београду отварање четврте сезоне позоришта Театријум најављено је за 30. јун у 21 час. Током јула и августа месеца публику очекује разноврстан репертоар – чак 80 представа и неколико премијера.

На конференцији за медије у дворишту Капетан-Мишиног здања говорили су глумац Тихомир Станић, један од оснивача позоришта, проф. др Дејан Филиповић, проректор Универзитета у Београду, проф. Александар Кавчић испред Фондације Алек Кавчић, која подржава сцену за децу и Владимир Јеленковић, један од чланова бенда Театријум, који ће отворити овогодишњу сезону. ”Поносан сам на чињеницу да ћемо од 1. до 6. јула, уз подршку ЦЕБЕФ-а, реализовати  програм ”Прваци”. То је прилика да студенти академија уметности из Србије изведу испит прве године глуме. Улаз на те представе ће бити бесплатан за све”, најавио је Станић.

Проф. др Дејан Филиповић поздравио је присутне и истакао да му је нарочито драго да је атријум Ректората постао препознатљиво место за уметничка дешавања, важно и за студенте уметности и неафирмисане младе позоришне уметнике. ”Радује нас наставак Театријума, јер је Ректорат нашег Универзитета препознао ово позориште као одличну идеју Циљ нам је да оживимо простор Капетан Мишиног здања, ово двориште, једно од најлепших у нашем граду. Такође, успех је и да обогатимо културни живот Београда током летњих месеци”, изјавио је проректор Филиповић и подсетио на устаљену праксу бесплатне поделе дела улазница студентима.

Као и претходних сезона, публика ће моћи да ужива у представама сваке вечери од 21 час у дворишту Капетан-Мишиног здања. Цена улазинца је 1200 динара, а за студенте и пензионере 900 динара. Улазнице се могу купити на благајни позоришта која почиње са радом 30. јуна у 19 сати, путем сајта Театријума или на сајту Тикет сервиса.

Уз помоћ Фондације Алек Кавчић, викендима ће се изводити бесплатне представе за децу и за родитеље. Посетиоци сцене за децу Театријума сваког викенда у 11 часова током јула и августа, биће у прилици да виде 17 представа. Млада публика ће моћи да стекне основно знање о позоришном бонтону, али и да учествује у извлачењу вредних награда на крају ове летње сезоне.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав