Почасни докторати Етјену Балибару, Акселу Хонету и Џонатану Волфу

Светски познатим научницима који су се истакли истраживачком изузетношћу у својим дисциплинама додељене су дипломе почасних доктора наука Универзитета у Београду – Doctor Honoris Causa. На предлог Научног већа Института за филозофију и друштвену теорију, промовисани су др Аксел Хонет, професор на Универзитету Колумбија, др Џонатан Волф, професор на Блаватник школи за управљање Универзитета Оксфорд и др Етјен Балибар, професор емеритус на Универзитету Париз X и Универзитету Колумбија.

Традиционална церемонија одржана је у Свечаној сали Ректората, у присуству неколико стотина званица из академске и дипломатске заједнице. Свечаност су отвориле министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Србије др Јелена Беговић и директорка Института за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду др Газела Пудар Драшко, која је и образложила предлоге.

Уз срдачне честитке, похвале за успехе и захвалност за сарадњу са нашим научницима, дипломе је проф. Волфу и др Хонету уручио проф др Владан Ђокић, ректор нашег Универзитета, док је проф. Балибар био спречен да присуствује церемонији у сали, али је учествовао и говорио путем видео везе. Почасни доктори наука изразили су дубоко поштовање према угледу и глобално препознатим достигнућима Универзитета у Београду, и најавили да ће наставити интензивну сарадњу са колегама у Србији. Међу многобројним гостима који су испунили Свечану салу Ректората били су амбасадори Велике Британије и Немачке, председник Српске академије наука и уметности, представници Француског културног института, Аустријског културног форума, Италијанског института за културу у Београду, декани и директори више факултета и института, бројни професори и студенти. Након церемоније уследила је панел дискусија у којој су учествовали Етјен Балибар, Аксел Хонет, Џонатан Волф и Газела Пудар Драшко, а којом је модерирао др Иван Вејвода. По завршетку панела, у аули Ректората приређен је свечани пријем. 

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав