Седница Савета Универзитета

Савет Универзитета у Београду одржао је једанаесту седницу у уторак, 21. маја 2024. године, у Свечаној сали Ректората, којом је председавала председница Савета проф. др Сања Алексић Ковачевић.

Савет је усвојио Извештај о раду Универзитета у Београду у 2023. години са Акционим планом за 2024. годину, као и прве измене и допуне Финансијског плана Универзитета за 2024. годину и прве измене и допуне Плана јавних набавки и Списка набавки Универзитета у Београду на које се закон не примењује за 2024. годину.

На предлог ректора проф др Владан Ђокића, Савет УБ је дао позитивно мишљење о допуни Статута Универзитетске библиотеке, као и о додели Плакете “Лука Ћеловић Требињац“ и додели захвалницe у 2024. години.  

Савет је прихватио иницијативу проф. др Александра Поповића о заузимању става поводом неиспуњавања обавеза које Влада Републике Србије има према чланицама Универзитета у Београду. Усвојено је више извештаја и одлука о раду задужбина и фондација Универзитета у Београду.

Подсећамо, Савет је орган управљања Универзитета, који решава најважнија питања установе. Има 41 члана, од којих су 23 представници Универзитета, 12 чланови које именује Влада Србије и 6 чланови које бира Студентски парламент Универзитета.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав