Јубилеј Одсека за софтверско инжењерство ЕТФ-а

Прослава 20 година постојања и успеха студијског програма Софтверско инжењерство Електротехничког факултета Универзитета у Београду одржана је 11. маја 2024. године у Свечаној сали Ректората, у присуству неколико стотина званица. Дипломци и студенти из двадесет генерација учествовали су у прослави јубилеја заједно са колегама и професорима, представницима бројних институција и компанија. До данас је на Одсеку за софтверско инжењерство дипломирао 931 студент, а тренутно студира 1004. У настави учествује 50 наставника и 35 сарадника, на преко 80 предмета. Седморо њих већ је докторирало на Електротехничком факултету, а исто толико на водећим светским универзитетима као што су МИТ, ЕПФЛ, ЕТХ Цирих, Империјал колеџ у Лондону.

На свечаној академији, декан Електротехничког факултета проф. др Дејан Гвоздић је истакао значај Одсека за софтверско инжењерство за развојни потенцијал целог факултета и доприносе овог смера другим техничким дисциплинама. Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић представио је изузетне статистичке податке о успешности студирања и сјајним перспективама за запошљавање диоломаца Одсека за софтверско инжењерство, уз оцену да се одсек по многим параметрима налази у врху нашег Универзитета.

Шеф Одсека за софтверско инжењерство проф. др Бошко Николић подсетио је на изузетне доприносе оних који су градили основе овог студијског програма, као што су су проф. др Душан Велашевић, проф. др Боривој Лазић, проф. др Владимир Благојевић. Шеф Катедре за рачунарску технику и информатику проф. др Јелица Протић истакла је податке о четири акредитације овог студијског програма, од којих је најновија добијена у марту ове године и према којој се очекује упис 180 нових студената у школској 2024/25 години.

Плакете и захвалнице додељене су компанијама које су помогле развој Одсека за софтверско инжењерство ЕТФ-а, стипендирање студената и приложили донације, а свечани пријем одржан је у дворишту Капетан Мишиног здања. 

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав