Универзитет у Београду

Универзитет у Београду - 210 година
Насловна > Студије >

Студије при Универзитету

Studenti Univerziteta u Beogradu
Студије из мултидисциплинарних и интердисциплинарних научних области организују се на Универзитету у Београду од 1970. године.

У овој области на Универзитету у Београду реализују се студијски програми на мастер и докторским академским студијама:

 

 

Одлуком Савета Универзитета од 18. маја 1970. године основан је Центар за мултидисциплинарне студије, на предлог Медицинског и Природно-математичког факултета, “као наставно-научна јединица Универзитета, која ће задовољити заједничке потребе удружених факултета у саставу Универзитета...“. Одлуку о оснивању потврдила је Скупштина СРС 10. јула 1970. године. Од оснивања Центар се бавио истраживањима и организацијом постдипломских студија из мултидисциплинарних области.

Од 1970. године до данас (школска 2016/17) на мултидисциплинарним програмима магистрирало је 770, докторирало је 142, одбранило мастер радове 489 кандидата. Наставу на програмима изводи око 200 наставника и сарадника Универзитета у Београду.

Обавештења

  • Мастер радови на увиду јавности
  • Докторске дисертације на увиду јавности
  • Одбрањени и мастер радови на увиду јавности
  • Оформљена библиотека за потребе студијских програма
  • Универзитет у Београду обавештава да ће докторанд Јеленa Гузинa (докторске студије: Биофизика), јавно бранити докторску дисертацију под насловом: „Биоинформатичка анализа механизама транскрипционе иницијације код бактеријских ECF σ фaктора“ , дана 05. јула 2017. год, у 9,30 часова, на Универзитету у Београду, Ректорат, Студентски трг бр.1, сала 8.
  • Због обележавања првомајских празника, Ректорат Универзитета у Београду неће радити 30. априла и 1. и 2. маја 2018.год. Први радни дан након празника је четвртак 3. мај 2018.год.

 

Студије при Универзитету - контакти

Студије при Универзитету-радно време са странкама

 

Студије при Универзитету

Документи