Стипендије и конкурси


23. јануар 2020.

Стипендија Амбасаде Републике Турске у Београду за српске држављане. Све информације можете пронаћи на сајту www.turkiyeburslari.gov.tr.

Пријаве су 20. фебруара 2020. године.


23. јануар 2020.

BAYHOST стипендије за курсеве немачког језика на баварским универзитетима у 2020. години


20. јануар 2020.

The ANSO Scholarship for Young Talents 2020


13. јануар 2020.

Конкурс за подношење предлога пројеката

Канцеларија за Централну и Источну Европу Универзитетске агенције за франкофонију (АУФ) обавестила је Универзитет у Београду да је расписан конкурс за подношење предлога пројеката на тему климатских промена.


10. јануар 2020.

Стипендије Владе Француске


10. јануар 2020.

Конкурс Фонда за младе таленте


09. јануар 2020.

Стипендије Владе Румуније

Детаљи конкурса


09. јануар 2020.

Програм класичних студија на Универзитету у Атини

Основне студије археологије, историје и литературе Античке Грчке на енглеском језику


09. јануар 2020.

Студирање на универзитетима у Белгородској области

Водеће високошколске установе


09. јануар 2020.

Fulbright програми

Fulbright Non-Degree Research Program

Fulbright Graduate Study Program


23. децембар 2019.

Стипендије за летњу школу Универзитета у Коруњи

За више детаља погледајте овде.


11. децембар 2019.

Stipendium Hungaricum Програм

Детаљи конкурса.


11. децембар 2019.

Стипендије - Влада НР Кине

Детаљи конкурса.


11. децембар 2019.

Стипендије - Пекиншки технолошки институт

Детаљи конкурса.

Образац за прелиминарно пријављивање.


09. децембар 2019.

British Scholarship Trust (BST) расписује конкурс за кратке истраживачке посете универзитетима у Великој Британији за студенте који су уписани на постдипломске студије - магистарске или докторске студије.

Конкурс за школску 2020-2021 годину је за оне студенте који желе да проведу од 1 до 3 месеца на једном од универзитету у Великој Британији, како би унапредили своја истраживања дефинисана темом магистарског или докторског програма.

Детаљнe информацијe о стипендијама и условима које би кандидати требало да испуњавају могу се наћи на интернет страници BST.


06. децембар 2019.

У спомен Михајла Пупина, стипендисте и добротвора Матице српске, установљена је награда за студентске радове који представљају допринос техничким и природноматематичким дисциплинама којима се бавио овај научник, под именом ПУПИНОВА НАГРАДА МАТИЦЕ СРПСКЕ. Награда се додељује од 1996. године у интервалу од три године из Фонда Михајла Пупина и средстава Матице српске, а за дипломске, мастер, магистарске и друге научне радове студената редовних студија у претходном трогодишњем периоду.

Право учествовања имају студенти свих универзитета са српског говорног подручја, а на основу предлога надлежне катедре, наставно-научног већа или другог одговарајућег органа факултета.

Право предлагања имају и чланови оцењивачке комисије. Пријаве с радовима се примају до 20. фебруара 2020. године на адресу:
Матица српска, Матице српске 1, 21000 Нови Сад
са назнаком ЗА ПУПИНОВУ НАГРАДУ МАТИЦЕ СРПСКЕ.
Особа за контакт: др Јована Трбојевић
Тел. 021/ 6615-798; e-mail: jtrbojevic@maticasrpska.org.rs

Правилник.


25. новембар 2019.

Стипендије Велике Британије

Текст конкурса.


18. новембар 2019.

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани (EPFL), у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија.

Текст конкурса.


08. новембар 2019.

Курсеви из области пољопривреде за 2020. годину – Egyptian International Center for Agriculture, Арапска Република Египат

Текст конкурса

Пропозиције конкурса

Пријавни формулар

Информације


31. октобар 2019.

Конкурс Заједничког центра Јапан-Србија за промоцију науке и технологије за подношење пријава за две постдокторске стипендије за младе истраживаче са Универзитета у Београду. Једногодишње стипендије додељује ИТО фондација за образовање и размену из Токија. Средства ИТО фондације намењена су као подршка младим истраживачима који се баве симулационим наукама.

Детаљније информације и пријавни лист


30. октобар 2019.

Best of South East стипендије за области Business, Economics and Law 2020/2021.


23. октобар 2019.

Стипендије Универзитета Tsinghua – Пекинг.

Више детаља погледајте овде.


17. октобар 2019.

Јавни конкурс за предлагање кандидата за доделу годишње награде Фонда “Др Зоран Ђинђић” Универзитета у Новом Саду.

Више детаља погледајте овде.

Позив за предлагање кандидата је отворен до 29. новембра 2019. године.


06. септембар 2019.

У оквиру "Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Networks" програма и пројекта "Delayed Transformational Fatigue in Central and Eastern Europe - FATIGUE" расписује се конкурс за једног истраживача.

Рок за подношење пријава је 29. септембар 2019. године.


30. август 2019.

The Embass y of the Republic of Korea in Belgrade presents its compliments to the University of Belgrade of the Republic of Serbia and has the honour to forward the introduction of, and application form for 2020 Window оf Korea (WOK) Installation Funding Project bу the National Library of the Repubic of Korea.


23. август 2019.

Стипендија Државе Кувајт

Стипендија у центру за учење страних језика у школској 2019/20. години

Рок за подношење пријава је 31. август 2019. године.


23. август 2019.

Истраживачки боравак у Француској

Универзитет у Београду је посредством Амбасада Француске и Француског института у Србији обавештен о отвореном Конкурсу за доделу стипендија за кратак истраживачки боравак у Француској. Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују 10 стипендија за кратак боравак (до 18 дана) српским истраживачима који желе да остваре истраживачки пројекат са француским истраживачким тимом. Циљна група конкурса су истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији. По две стипендије ће бити додељене у следећим областима истраживања: вештачка интелигенција, обновљиве врсте енергије, Европска питања, урбанизам и одржива архитектура, и историја и помирење.

Рок за подношење пријава је 10. септембар 2019. године.


16. јул 2019.

Стипендија ИТО фондације за школску 2020/21. годину

Јапанска Фондацијa ИТО додељује једну стипендију за школску 2020/21. годину. Основни услови за одобравање стипендије:

  1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
  2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу (мастер програм), започне од пролећа или јесени 2020. године. Област истраживања није ограничена;
  3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
  4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.

Са кандидатима који уђу у ужи избор биће организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 25. септембар 2019. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик, од стране судског тумача.

- Пријавни формулар
- Предлог садржаја активности


16. јул 2019.

The SSEES Academic Visitor Scheme is now open and accepting applications!

We have a small number of partially funded opportunities for short and longer-term research visits at the School for Visiting Fellows and Visiting Scholars. The purpose of the Visiting Fellow (three months) and Visiting Scholar (2-4 weeks) Schemes is to enhance the vibrant research culture of the school, develop and promote links with other universities and scholars, provide staff and research students at SSEES the opportunity to learn from and work with scholars outside SSEES, and offer external academics the opportunity to carry out research at SSEES as well as initiate and continue collaborations with our staff.

We welcome applications from post-doctoral researchers, early- and mid-career and senior academics from a variety of disciplines, including anthropology, critical studies, economics, film studies, history, literature, political science, sociology, and Slavonic studies.

There are two deadlines: 15 February for visits taking place September-December the following academic year, and 15 August for visits taking place January-June.

More information is available here: https://www.ucl.ac.uk/ssees/research/academic-visitors-scheme


04. јул 2019.

Fulbright Visiting Scholar Program Competition 2020-2021

Рок за пријаву је 20. септембар 2019. године.


26. август 2014.

Стипендије СР Немачке за студенте из Србије


Make it in Germany