Факултети друштвено-хуманистичких
наука
Факултети медицинских наука Факултети природно-математичких
наука
Факултети техничко-технолошких
наука

Факултет политичких наука

Факултет политичких наука

Телефон 1:  011 3092 999

Телефон 2:  011 3092 819

Телефон 3:  011 3092 910

Факс:  011 2491 501

Вебсајт:  www.fpn.bg.ac.rs

Е-адреса:  fpn@fpn.bg.ac.rs

Адреса:  Јове Илића бр. 165, Београд

Декан:  Проф. др Драган Р. Симић

Продекан за наставу:  Проф. др Дарко Надић

Продекан за науку, квалитет и самовредновање:  Проф. др Дејан Миленковић

Продекан за студије II и III степена:  Проф. др Веселин Кљајић

Продекан за развој:  Проф. др Мирослав Бркић


Универзитет у Београду – Факултет политичких наука (ФПН) већ 40 година представља водећу институцију у области високог образовања која је данас модерна и отворена школа демократије и демократске политичке културе, способна да активно учествује и унапређује политички дискурс и одговори на основне императиве политичке егзистенције нашег друштва и његовог међународног окружења. Основан је 1968. године као прва наставно-научна установа те врсте у тадашњој Југославији.

О Факултету

Факултет се бави образовањем и истраживањем у области политикологије, међународних студија, новинарства и комуникологије, социјалне политике и социјалног рада. Наставно-научни кадар чини више од 90 сталних предавача уз редовна гостовања истакнутих иностраних и домаћих стручњака.

Од оснивања, на Факултету је дипломирало 8100 студената, магистрирало 975 и докторирало 464 студената.

Факултет је данас познати и признати светски образовни, научно-истраживачки центар. Кроз реализацију редовних и периодичних пројеката, ФПН остварује сарадњу са најзначајнијим научним установама из земље и угледним иностраним универзитетским центрима. У оквиру Факултета је развијена издавачка делатност из матичних научних области.

Наставу на ФПН тренутно прати око 3500 студената. Негује се интердисциплинарни и компаративни приступу образовању и то кроз предавања, вежбе, семинаре, радионице и практичан рад у специјализованим областима.