Универзитет у Београду

Универзитет у Београду - 210 година
Насловна > Универзитет > Чланице > >Факултети > Факултети друштвено-хуманистичких наука > Факултет политичких наука

Факултет политичких наука

Телефон 1:011 3092 999

Телефон 2:011 3092 819

Телефон 3:011 3092 910

Факс:011 2491 501

Вебсајт:www.fpn.bg.ac.rs

Е-адреса:fpn@fpn.bg.ac.rs

Адреса:Јове Илића бр. 165, Београд

Декан:проф. др Драган Р. Симић

Продекан за студије I степена:доц. др Марко Симендић

Продекан за студије II и III степена:проф. др Веселин Кљајић

Продекан за квалитет, самоевалуацију
и научно-истраживачки рад:проф. др Дејан Миленковић

FPN Универзитет у Београду – Факултет политичких наука (ФПН) већ 40 година представља водећу институцију у области високог образовања која је данас модерна и отворена школа демократије и демократске политичке културе, способна да активно учествује и унапређује политички дискурс и одговори на основне императиве политичке егзистенције нашег друштва и његовог међународног окружења. Основан је 1968. године као прва наставно-научна установа те врсте у тадашњој Југославији.

О Факулрету

Факултет се бави образовањем и истраживањем у области политикологије, међународних студија, новинарства и комуникологије, социјалне политике и социјалног рада. Наставно-научни кадар чини више од 90 сталних предавача уз редовна гостовања истакнутих иностраних и домаћих стручњака.

Од оснивања, на Факултету је дипломирало 8100 студената, магистрирало 975 и докторирало 464 студената.

Факултет је данас познати и признати светски образовни, научно-истраживачки центар. Кроз реализацију редовних и периодичних пројеката, ФПН остварује сарадњу са најзначајнијим научним установама из земље и угледним иностраним универзитетским центрима. У оквиру Факултета је развијена издавачка делатност из матичних научних области.

Наставу на ФПН тренутно прати око 3500 студената. Негује се интердисциплинарни и компаративни приступу образовању и то кроз предавања, вежбе, семинаре, радионице и практичан рад у специјализованим областима.